İPEKYOLU’NDA KADINLAR ÜRETİME DESTEK VERİYOR

11 Nis 2022, Pazartesi
İPEKYOLU’NDA KADINLAR ÜRETİME DESTEK VERİYOR

İpekyolu Belediyesi’nin kadın istihdamına katkı sağlamak, tekstil sektöründe kentin geçmişten bugüne gelen potansiyelini açığa çıkarmak amacıyla hayata geçirdiği tekstil atölyesinde üretim başladı.
Bostaniçi Eğitim Kursunda  dikiş-nakış eğitimi alan toplamda 20 kursiyer, eğitimlerinde ustalaştıktan sonra İpekyolu Belediyesi Spor Kulübü’nün forma takımı, eşofman takımı, mont üretimine geçtiler. 
Kursiyerler aynı zamanda İpekyolu Belediyesi’nin etkinliklerinde kullanılan tişört, fular, maske gibi ürünlerin de tasarımlarını yaparak belediyenin bütçesine katkı sağlıyor.  
Belediyenin sanat ve meslek edindirme kurslarında eğitim gören Saliha Karan, “İpekyolu Belediyesi’nin bizlere açtığı kursta dikiş yapmayı öğreniyoruz. Sporcuların malzemelerini dikiyoruz. Burada kıyafetler tasarlayıp üretimler yapıyoruz. İlk güne göre bayağı yol kat ettik. Desteklerinden dolayı İpekyolu Belediyemize ve İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. İhsan Emre Aydın Bey'e çok teşekkür ediyoruz. Bu kurslar sayesinde çok güzel yerlere geleceğimize inanıyorum. Burada olmaktan mutluyuz.” dedi.
Usta Öğretici Gülten Maral ise, “Biz burada sporcu kıyafetleri eşofman, forma,  mont gibi spor malzemeleri üretiyoruz. Kursiyerlerimiz de bu işi çok güzel öğreniyor ve ekonomiye katma değer sağlıyorlar. Bu ürünlerin piyasadaki maliyetlerinin çok yüksek olduğunu ifade eden Maral; "Biz bu ürünleri üreterek maliyeti 6-7 kat aşağı indirdik. Günde ortalama 10 takım ürün imalatı gerçekleştiriyoruz. 20 kadın kursiyerimizle bu işi yapıyoruz. Sıfırdan başlayan kadınlarımız şu anda eşofman takımı, mont üretimi yapıyorlar.” diye konuştu.
Konu ile ilgili bir değerlendirmede bulunan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. İhsan Emre Aydın; "Bizimlerle birlikte çalışma isteğinin olması bizim için önemli. Özellikle kadınlarımızın talepte bulunması bizi daha çok mutlu ediyor. Kalkınmanın odağında insan yer almaktadır. Tek gayemiz toplumun tüm kesimlerinin hem üretim süreçlerine katılması hem de ortaya çıkan refah artışından yararlanması. Bu  çalışmada özellikle dejavantajlı bireylerin ev ekonomisine katkı sunmasını sağlamaktayız.” dedi.
İpekyolu Belediyesi’nin meslek ve sanat edinme kurslarından faydalanan kadınlar ilerleyen günlerde farklı etkinliklerde de üretim yapmaya devam edecek.

Mobilde
İpekyolu