İPEKYOLU’NDA AĞAÇLAR ZARARLI BÖCEKLERE KARŞI İLAÇLANIYOR

21 May 2024, Salı
İPEKYOLU’NDA AĞAÇLAR ZARARLI BÖCEKLERE KARŞI İLAÇLANIYOR

İpekyolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ilçe genelindeki park, bahçe ve orta refüjlerdeki ağaçları zararlı böceklere karşı ilaçlıyor.


Halk sağlığını tehdit eden sinek, sivrisinek ve larvalara karşı ilaçlama ile beraber, halkımızın dinlenme alanları olan parklarımızda da ilaçlama çalışmalarına başlandı.


Ağaçların gelişimini kuvvetlendirip sağlıklı kılmak amacıyla, ağaç ve yeşilliğe zarar veren her türlü haşereye karşı mücadele eden ekipler; parklar, orta refüjler ve mahalle aralarında kalan ağaçlarda ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, özellikle halk sağlığı üzerinde olumsuz etki bırakmaması için ilaçlama çalışmalarını gece geç saatlerde yapıyor. İlaçlama çalışmalarında halkımızdan gelen şikayet ve öneriler titizlikle değerlendirilerek, ilaçlamanın yapılacağı alanlar öncelikli çalışma listesi programına aktarılıyor. 


“Çalışmalar Yaz Sonuna Kadar Devam Edecek”
Zararlı böceklerin bitkilere zarar vermesini hem de yayılımını önlemek adına ilaçlama yapan ekipler ilaçlama çalışmalarını yaz sonuna kadar devam ettirecek. 14 kişilik ekip ve 4 araçla kent merkezinde yer alan parklarda başlanan ilaçlama çalışmasının kırsal mahallelerde de süreceği bildirildi.

Mobilde
İpekyolu