İPEKYOLU'NDA MESLEKİ VE SANATSAL KURSLARA YOĞUN TALEP

14 May 2024, Salı
İPEKYOLU'NDA MESLEKİ VE SANATSAL KURSLARA YOĞUN TALEP

İpekyolu Belediyesi’nin farklı merkezlerde devam eden mesleki ve sanat kursları halkımıza hizmet veriyor.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Bostaniçi Mahallesi’ndeki, Bostaniçi Eğitim Köşkü’nde verilen kurslara yoğun şekilde katılım sağlanıyor.

Kurslar merkezde tamamen ücretsiz olarak veriliyor. Eğitim Köşkü’nde; kuaförlük sınıfı, giyim, üretim teknolojileri sınıfı, serbest etkinlik sınıfı ve sanata yönelik branşlarda kurslar veriliyor.

İpekyolu Belediyesi tarafından verilen kurslarda kadınların hem sosyal hayata aktif olarak katılımına hem de mesleki eğitim becerilerini geliştirmelerine imkan sağlanıyor. Kurslar sonunda kursiyerlere MEB onaylı sertifikalar verilerek iş hayatına katılmaları için fırsat sunuluyor.

Merkezdeki kurslarda eğitim gören kadınların çocukları için de çocuk oyun odası yer alıyor. Kadınlar kurs saatlerinde eğitimlerini tamamlarken çocuklar da çocuk oyun odasında keyifli, güvenli bir şekilde vakit geçiriyor. Böylece kadınlar sosyal hayatta ihtiyaç duyacakları becerilerini geliştirebiliyor, iş hayatına katılmaları için verilen kurslar sayesinde önlerindeki engeller kaldırılmış oluyor. Sürdürülebilirlik açısından İpekyolu Belediyesi’nin gelen talepler doğrultusunda bu ve benzeri kursların açılmasına yönelik çalışmaları devam edecek.

Mobilde
İpekyolu