İPEKYOLU'NUN İLK KENT BOSTANI AÇILDI

23 May 2024, Perşembe
İPEKYOLU'NUN İLK KENT BOSTANI AÇILDI

Hatuniye Mahallesinde 1.7 dönümlük arazi üzerine kurulan 20'şer metrekarelik 18 bahçeden oluşan İpekyolu'nun ilk kent bostanı ekolojik tarım koşullarına göre üretimin yapılacağı bir alan olarak planlandı ve hizmete sunuldu.
Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüzce yürütülen çalışma ile İpekyolu'nun ilk Kent Bostanı Hatuniye Mahallesinde ikamet eden annelerin hizmetine açıldı.
Kurulan kent bostanının açılışına İpekyolu Belediyesi Eşbaşkanı Canan Uzunay, DEM Parti Van İl Eşbaşkanı Gülşen Kurt, İpekyolu Belediyesi Meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı  ve çok sayıda halk katıldı.
Açılışta konuşan İpekyolu Belediyesi Eşbaşkanı Canan Uzunay; "Kent Bostanını anneler gününde açmayı planlıyorduk ancak olumsuz hava şartlarından dolayı bugüne erteledik. Bu projemizi annelerimize bir hediye olarak düşündük. Bu güzel projede emeği geçen herkese emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Açılışımızda bizi yalnız bırakmayan DEM Parti Van İl Eşbaşkanına, İpekyolu Belediyesi Meclis üyelerine, Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanına, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı ile değerli halkımıza teşekkür ediyorum. Kent bostan projesini bütün mahallelerimizde yaygınlaştırmak istiyoruz. Amacımız, kadın arkadaşlarımızın kendi el emeğiyle ürettikleri sebze ve meyveleri aile ekonomisine kazandırması. Açılışını yaptığımız ilk kent bostanının kadınlara hayırlı olmasını diliyorum. katılımlarınızdan dolayı herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum." dedi.
Açılıştan sonra Eşbaşkanlarımız, annelerimiz ve katılımcılarla beraber sebze ve meyve fidelerinin ekimini yaptı.

Mobilde
İpekyolu