ÜNİVERSİTELİ GENÇLERDEN İPEKYOLU ÇİÇEK SERASINA TEKNİK GEZİ

17 May 2024, Cuma
ÜNİVERSİTELİ GENÇLERDEN İPEKYOLU ÇİÇEK SERASINA TEKNİK GEZİ

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Muradiye Meslek Yüksek Okulu Park ve Bahçe Bitkileri Bölümü, Peyzaj ve Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Programı öğrenci ve öğretim üyelerinden oluşan grup, İpekyolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü mevsimlik çiçek üretim serasına teknik bir gezi düzenledi.

Sera çalışma sahasında incelemelerde bulunan öğrenciler, İpekyolu Belediyesi teknik personellerinden sera çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

İncelemelerde bulunan guruba, seralarda kadife çiçeklerinin ve fesleğen tohumlarının nasıl çimlendirildiği uygulamalı olarak yaptırıldı. Serada üretimi yapılan çiçek ve diğer bitki türlerini de inceleme fırsatı bulan öğrenciler, merak ettikleri soruların yanıtlarını teknik personellerden aldı.

İpekyolu Belediyesi’nin sera faaliyetlerini büyük bir beğeni ile takip eden öğrenciler ve öğretim üyeleri belediye yönetimi adına çalışanlara teşekkür etti.

Mobilde
İpekyolu