Abdurrahman KAYA/Emlak İstimlak Müdürlüğü

Abdurrahman KAYA

Emlak İstimlak Müdürlüğü

Emlak İstimlak Müdürlüğü

  • Müdürlük Yönetmeliği

    T.C.

    İPEKYOLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI

    EMLAK İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ

    GÖREV ve ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

    1-EMLAK İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ

    GÖREV TANIMI

    Kalem Şefliği

    a) Müdür ya da Bölüm Şefleri tarafından tevdii edilen işleri kanunlar, tüzükler, yönetmelikler ve bu yönetmelik esaslarına göre yapar veya bu işleri memurları vasıtasıyla yapar. Görevlerini plan ve program dahilinde ve zamanında neticelendirir.

    b) Müdürlük dahilindeki tüm personelin özlük, izin, sağlık ve sicil işlemlerinin düzenli bir biçimde idame ettirilmesini sağlar.

    c) Stratejik planın hazırlanması, güncellenmesi ve yenilenmesi ile Performans programının hazırlanması ve değiştirilmesi çalışmalarını yürütür.

    d) Müdürlük bütçe teklifini hazırlamak ve birim performans programıyla birlikte Mali

    Hizmetler birimine göndermek.

    e) Bordro ve tahakkuk işlerinin özenle ve düzenli bir biçimde yürütülmesini sağlar.

    f) Personel ve muhasebe işlerinden ilgili memurlarla birlikte, kendisine ait görevlerden de şahsi mesuliyete haizdir.

    g) Müdürlük demirbaşındaki zimmetli eşyaları koruyarak, bunların her yılbaşı dökümünü ve sayımını yapar.Taşınır kayıt görevlerini yürütür.

    h) İdarenin mülkiyetinde veya idareye tahsisli olan ya da idarenin kullanımında bulunan taşınır ve taşınmazlara ilişkin işlemlerin kaydıyla ilgili görevliler tarafından tutulun kayıtları Mali Hizmetler birimine bildirmek.

    i) Resmi tebliğleri Müdürlük adına tebellüğ eder.

    j) Müdürlüğe gelen-giden evrakın, dosyaların ve diğer vesikaların kayıt havale, zimmet ve dosyalama işlemlerini yürütür. Tüm belgelerin konusu ile ilgili önceki belgeler ve dosyalar ile irtibatını tesis eder, bu görevleri memurları vasıtasıyla ile sağlar ve denetler.

    k) Müdürlük Kalemindeki kayıt, zimmet, fihrist, gelen evrak, giden evrak kayıt defterleri ile ileride Müdürlükçe gerekli görülecek diğer defterlerin nizamını ve kaydedilmesini sağlar.

    l) Müdür, birim amirleri arasında havale edilen evrakları takip eder, zimmet kayıtlarını tutar.

    m) Gelen yazı ve belgelerin görevli memurlar vasıtasıyla bilgisayar ortamında kaydı yapılır, tarayıcılardan dijital arşiv ortamında ilgili dosyalarında saklanması sağlanır.

    n) Özel veya tüzel kişiler ile Resmi Kurum ve Kuruluşlara hangi konuda olursa olsun intikal ettirilen evrakın tebligat işlemleri yapılır, memurlar vasıtasıyla, Müdürlükte işlem gören dosyalara, dosya kod numarası verilmesi, işin yazılması, arşive giren ve arşivden çıkan dosyaların arşiv memuru kontrolünde takibinin yapılması sağlanır.

    o) Avans mutemedi iş ve işlemlerini yürütür. (Avans çeker ve kapatır).

    p) Elektronik cihazlar, printer, plother v.b. bakım ihtiyaçlarını takip ile bilgisayarların kâğıt ve kırtasiye sarf malzemelerinin tedarik edilmesini sağlamak.

    q) Düzenli arşiv oluşturulmasını sağlar.

    r) Gelen bir evrakın arşivde evveliyatının olup, olmadığı araştırılır,

    s) Evrakın evveliyatı varsa dosyasına eklenerek raportörüne ulaşması sağlanır ve zimmet kayıtları tutulur.

    t) Sonuçlandırılan ve çıkışı yapılan evrakın dosyasında hıfzı sağlanır, Müdür emriyle, Teftişe, Sayıştaya, Mahkemeye veya Müdürlük dışında bir Resmi Kuruma gönderilecek dosyanın dizi pusulaları yapılır, bu tip dosyaların gölge dosyaları oluşturulur.

    u) Yapılan işlerle ilgili istenildiği an, aylık, haftalık veya yıllık olarak sunum ve raporlar

    hazırlamak.

    v) Konusu ile ilgili Belediye gelirlerinin ve harcamalarının tahakkuklarını yapmak ve ilgili birime iletmek.

    w) Bu yönetmenlikte hüküm bulunmayan hususlarda Başkanlık Makamı veya gerekli görülen hallerde belediye meclisi kararları ve ilgili mevzuatın verdiği görevler yapılır.

    2-EMLAK İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ

    GÖREV TANIMI

    İstimlak Şefliği

    a) 775 Sayılı Gecekondu Önleme Yasası çerçevesinde kamulaştırma planı hazırlamak bu planlara uygun olarak arsa ve arazi düzenlenmesi işlemlerini yaparak arsa üretimini sağlamak.

    b) 2942/4650 sayılı yasalara İmar Planlarında yol, meydan, park, çocuk bahçesi, yeşil alan vb. yerlerin Park Bahçeler ve Fen İşleri Müdürlüğünce hazırlanan 5 yıllık program dahilinde istimlaklarının veya irtifak tesislerinin yapılmasını sağlamak.

    c) 2886, 3194, 2981/3290, 4706/4916, 2942/4650 Sayılı Yasalar çerçevesinde taşınmazlara ilişkin kıymet takdirlerinin yapılması için “Başkanlık Kıymet Takdir Komisyonu” ve “Uzlaşma Komisyonu” teşkilini Başkanlık onayı ile sağlamak ve sekretaryasını yürütmek.

    d) Kamulaştırma yasasına yönelik kamulaştırma bedeli veya tezyidi bedel davası sonucu oluşan tahakkuk müzekkeresi hazırlamak.

    e) Belediye taşınmazlarının kamuya tahsislidir, meclis kararı teklifini hazırlamak ve alınmasını sağlamak.

    f) İstimlak ile alakalı yargıya intikal etmiş durumlarda mahkemelere ve Hukuk İşleri Müdürlüğü’ne savunmaya ilişkin gerekli bilgi ve belgeleri vermek.

    g) Yapılan işlerle ilgili istenildiği an, aylık, haftalık veya yıllık olarak sunum ve raporlar

    hazırlamak.

    h) Konusu ile ilgili Belediye gelirlerinin ve harcamalarının tahakkuklarını yapmak ve ilgili birime iletmek.

    i) Bu yönetmenlikte hüküm bulunmayan hususlarda Başkanlık Makamı veya gerekli görülen hallerde belediye meclisi kararları ve ilgili mevzuatın verdiği görevler yapılır.

    j) Basın ilan kurumu vasıtası ve Belediyemiz ilan panosuna konusu ile alakalı ilan etme ve ilan kaldırma tutanak işlemlerini yapar.

     

    3-EMLAK İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ

    GÖREV TANIMI

    Emlak Şefliği

    a) Belediyenin özel mülkiyeti ile hüküm ve tasarrufu altında bulunan yerleri değerlendirmek, korumak ve işgali halinde gerekli önlemleri almak.

    b) 2886/4734 Sayılı ihale yasalarına göre; Belediye taşınmazları ile kamuya terkli alanlardaki işgallerin ecrimisil işlemleri ve tahliyesi teklifinde bulunur. Belediye adına kayıtlı taşınmazlar ile ihtiyaç duyduğu taşınmazları ihale yöntemiyle kiralama veya alım/satım işlemlerini yapmak.

    c) 2981/3290 Sayılı Yasalar çerçevesinde, imar planları doğrultusunda gerekli çalışmalar yaparak hak sahiplerine tapularını vermek ve dağıtım işlemini yapmak.

    d) Hazineye ait taşınmaz malların değerlendirilmesine ilişkin 4706/4916 ve 3194 Sayılı Yasalar kapsamında devir ve hak sahiplerine satış işlemlerini yapmak.

    e) 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetim Kontrol Yasalarına göre Belediye adına kayıtlı taşınmazların, Envanterinin tutulması işlerinin yürütülmesini sağlamak.

    f) Belediye sınırları içinde veya dışında kurum, kuruluş ve şahıslara ait gayrimenkullerle ilgili yasa ve yönetmelikler çerçevesinde alım, satım, kiralama, kiraya verme, trampa veya tahsis işlemlerine ilişkin Başkanlık Makamına olurları doğrultusunda protokoller hazırlamak ve işlemleri sonuçlandırmak.

    g) Müdürlüğün verdiği belge ve hizmetlerden dolayı Ücret Tarifesi teklifi hazırlamak, teklifte bulunmak.

    h) Şeflik, Belediyeye ait binalı veya binasız taşınmazların her türlü tasarrufunda yetkili olup bunlar üzerindeki yapılan işgallerin tahliyesi hususunda yasal tedbirleri alır, ayrıca kamuya ait yerlerde bulunan işgallerin tespit edilmesi halinde ilgi birimlere (Zabıta Müdürlüğü ve Gelirler Müdürlüğü’ne) yasal gereği için gerekli bildirimlerde bulunmak.

    i) 3194/15-16-17 maddeleri uyarınca donatı alanlarındaki ve ihdası gerektiren yerlerin yoldan ihdas, tevhit, yola Müdürlüklerinde takrir verme terk ve ifraz işlemleri, yoldan ihdasen Belediye adına tescil edilerek satışı yapılan yerlerin Tapu Sicil işlerini yapmak.

    j) 3194/11 maddesi kapsamında bulunan meydan, yol, park, yeşil saha, v.b.umumi hizmetlere ayrılmış ve Mali Hazine adına kayıtlı yerlerin Belediyenin adına bedelsiz terklerinin veya devirlerin sağlanması.

    k) 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi Kontrol yasasına göre Belediyenin ihtiyaç duyduğu Maliye Hazine kayıtlı taşınmazların tahsis işlemlerin yürütülmesi.

    l) Maliye Hazinesi adına olan parsellerin devrini almak ( bedelli /bedelsiz)

    m) Emlak ile alakalı yargıya intikal etmiş durumlarda mahkemelere ve Hukuk İşleri Müdürlüğü’ne savunmaya ilişkin gerekli bilgi ve belgeleri vermek.

    n) Yapılan işlerle ilgili istenildiği an, aylık, haftalık veya yıllık olarak sunum ve raporlar

    hazırlamak.

    o) Bu yönetmenlikte hüküm bulunmayan hususlarda Başkanlık Makamı veya gerekli görülen hallerde belediye meclisi kararları ve ilgili mevzuatın verdiği görevler yapmak,

    p) Basın ilan kurumu vasıtası ve Belediyemiz ilan panosuna konusu ile alakalı ilan etme ve ilan kaldırma tutanak işlemlerini yapmak.

  • Müdürlük Hakkında

  • Müdürlüğün Görevleri